« Terug


LOUIS KOCKELMANN


Wat speel je?
Saxofoon. En ik zing.

Hoe ben je in het theater terecht gekomen?
Ik ben begonnen in een schoolcabaret De Kapstok. Met die groep speelden we twee jaar lang elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in een 'caveau'. Tijdens Cameretten, in Delft destijds, werden we zelfs ooit derde, nog vóór Freek de Jonge. Een jaar later kende iedereen Freek... Later bij jeugdtheater Wiedus ging ik saxofoon spelen.

Wat heeft Het Groot jou gebracht?
Sinds 1986 ben ik onlosmakelijk verbonden met Het Groot. Ik heb verder nooit in bandjes gezeten en bij Het Groot leerde ik dienstbaar zijn aan het arrangement. Dat is toch wel heel anders dan als acteur bijdragen aan een programma.

Waar kennen we je nog meer van?
Wat deed ik niet? Cabaret, toneel, jeugdtheater, muziektheater. Bekend ben ik van jeugdtheater Wiedus, al is dat lang geleden. Ik speelde in diverse televisieseries als Medisch Centrum West, Toen Was Geluk Heel Gewoon en Niemand de deur uit en in een paar films.

Wat luister en kijk je zelf?
Dat gaat bij vlagen. Dan luister ik naar Marcus Miller, de ex-bassist van Miles Davis, helemaal fantastisch, dan weer naar Aida van Tim Rice. Ik ben wel een musicalfan. Verder veel klassiek, zoals Horowitz. Geweldig!

Is er leven buiten Het Groot?
Ik besteed veel aandacht aan mijn gezin. Ik heb twee volwassen zoons en twee jonge kinderen: een aangenomen zoon en een dochter. In het verleden heb ik alles dubbelop gedaan en die contacten houd ik wel aan, maar veel tijd heb ik momenteel niet.