« Terug


PETER TINKE


Wat speel je?
Toetsen, klarinet, saxofoon, zang

Hoe ben je de muziek ingerold?
Ik ben begonnen met blokfluit. Dat was gewoon verplicht, dat hoorde bij de opvoeding. Later ging ik in het orkest van de muziekschool spelen. Omdat mijn ouders trompet te hard vonden klinken voor de buren, ben ik klarinet gaan doen. Ik heb nooit echt willen kiezen, maar piano is tegenwoordig wel de basis.

Kennen we je nog ergens anders van?
Nee, eigenlijk niet. Ik ben begonnen bij De Zwarte Hand ( voorheen Wiedus) waar Louis ook in zat en speelde in bandjes. Samen met Jochem heb ik op een gegeven moment Het Groot Niet Te Vermijden Dans/Show Orkest opgericht.

Wat vind je het moeilijkste bij Het Groot?
Aankondigen. Iedereen stuift weg om zich om te kleden en daar sta je in je eentje op het toneel. Verder vind ik nooit iets raar of lastig, maar bij dit onderdeel heb ik me nooit prettig bij gevoeld.

Wat luister of zie je zelf?
Ik ga naar van alles. Van klassieke concerten tot kindertheater en musicals. Bob Marley en Stevie Wonder vind ik nog steeds geweldig en beroepsmatig luister ik veel naar volksmuziek. Tex-mex, Zuid-Amerikaans, noem maar op...

Is er leven buiten Het Groot?
Ik schrijf en orkestreer geregeld muziek voor theater- en muziekproducties, voor zangers en dansers. Soms voer ik die muziek dan ook live uit.